Министар омладине и спорта Републике Србије, Вања Удовичић, боравио је данас са сарадницима у Прибоју, где је том приликом имао састанак са руководством Општине, али и обишао спортску инфраструктуру и разговарао са младима. Протекле седмице одлучено је да Прибој буде домаћин 55. по реду МОСИ игара, те се са ресорним министром разговарало и о помоћи министарства у припремама и обнови спортске инфраструктуре.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић показао је министру са чиме Прибој, што се спортске инфраструктуре тиче располаже. Он му се захвалио на посети и досадашњој помоћи Владе, али и заинтересованости да се унапреди стање на терену у будућности. Тартан стаза је нешто што у овом тренутку Прибоју највише треба, подсетио је Рвовић.

"Данас смо са министром причали шта је нама потребно за унапређење постојеће спортске инфраструктуре, а то је пре свега тартан стаза. Нама је циљ да вратимо стари сјај Прибоја, да вратимо понос.", рекао је Рвовић.

Министар Удовичић је посетио Спортски центар, дворану и стадион, а након тога се састао са младима у Омладинском центру, за који је рекао да је један од најлепших у Србији. Он се том приликом захвалио председнику Општине, који је ставио омладински сектор и омладинску политику међу своје приоритете, што показује, како је рекао, пре 15 дана усвојен нови Акциони омладински план за наредних пет година.

"Имао сам прилику да се уверим колико Прибој јесте град спорта и какве потенцијале има, заједничким снагама ћемо ући у реконструкцију фудбалског стадиона, првенствено атлетске тартан стазе.", рекао је Удовичић у Прибоју.

Он је рекао да министарство има у плану да направи општу децентрализацију спорта, да се на један равноправан начин посматрају све општине широм Србије, што показује жељу да се спорт приближи младима и свим грађанима. У разговору са члановима прибојских клубова, сумирани су њихови досадашњи успеси а разговарало се и о плановима за будућност.

"Драго ми је да ћемо следеће године овде угостити преко 5000 спортиста, спортских радника, љубитеља спорта, што ће умногоме побољшати слику Прибоја, јер неопходно је доћи у Прибој и видети какав је и колико је леп.", рекао је Удовичић.

Министар Удовичић је констатовао да се у Прибоју види домаћинско пословање на локалу, један одговоран однос према младима али и према спорту, те је након његове данашње посете сасвим извесно да ће локална самоуправа у наредне две године имати велику подршку министарства у обнови спортске инфраструктуре и развоју спорта на локалу.

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 55. MOSI Priboj 2018. All Rights Reserved.