У Прибоју су јуче одржана заседања Сталног комитета и Скупштине 55. МОСИ "Прибој 2018", што је иначе друго по реду заседање ова два органа МОСИ. На окупљању делегата највеће спортске манифестације регионалног карактера на Балкану, у прибојском Дому културе, јуче су ближе утврђени детаљи око организације, термина, спортских грана које ће бити заступљене, али и цена услуга смештаја, исхране и котизације за учешће.

 

На другом заседању Сталног комитета 55. МОСИ "Прибој 2018", за новог председника Комитета изабран је нови председник Спортског савеза општине Прибој, Филип Комарица, док је за потпредседника изабран Дејан Елез из општине Соколац, која ће бити домаћин игара 2019. године.

О тачкама које су на заседању Сталног комитета утврђене као предлози, изјаснила се Скупштина 55. МОСИ "Прибој 2018", па је тако за потпредседницу овог тела изабрана из општине Соколац, као будућег организатора, Бојана Марковић. Утврђен је и тачан термин одржавања МОСИ 2018, а то је од 4-8. јула 2018. године, док ће се коначне пријаве градова и општина за учешће примати до 13. јуна, након чега је планирано да се одржи следеће заседање скупштине.

На 55. МОСИ "Прибој 2018" одржаће се такмичења у мушкој и женској конкуренцији, и то у атлетици, одбојци и одбојци на песку, кошарци, рукомету, стрељаштву, шаху, стоном тенису, планинарству, фудбалу, малом фудбалу, риболову, каратеу и тенису, што је укупно 14 спортова, док је на предлог накнадно уврштен и бициклизам. За ПАРА МОСИ одржаће се такмичења у мушкој и женској конкуренцији у стрељаштву, шаху, пикаду и риболову.

Предложене су и усвојене цене за смештај, и то за колективни 3 еура по особи, приватни 6 еура по особи, и цене исхране, тј. оброка - доручак 3, ручак 6 и вечера 5 еура по особи. Котизација за учешће на 55.МОСИ "Прибој 2018" износи 150 еура по општини/граду.

Скупштина 55. МОСИ "Прибој 2018" јуче је донела и одлуку о расписивању Конкурса за доделу организације за 57. МОСИ за 2020. годину.

Присутне је поздравио и председник Организационог одбора 55. МОСИ и представник општине домаћина, председник општине Прибој, Лазар Рвовић, који је делегате скупштине упознао са припремама за МОСИ које су у току.

"МОСИ превазилазе спортски значај. Нажалост, до сада, нису биле медијски пропраћене колико би то требало.", рекао је Рвовић, који је додао да ће Прибој осим сјајних услова за такмичаре, обезбедити и сјајне услове за медије, националне и регионалне, али и директне преносе такмичења, што саме игре ставља на један виши ниво.

Он је подсетио да је Прибоју највећа помоћ у организацији држава, посредством Владе и ресорних министарстава, па се тако тренутно у Прибоју изводе радови на припреми саобраћајне и спортске инфраструктуре у вредности од око 200 милиона динара, што 80% финансира држава. Прибој ће до почетка МОСИ добити и видео надзор, насеље за риболовце, нову или обновљену спортску инфраструктуру и безбедан амбијент за све такмичаре, за шта је посебно похвалио припраднике МУП-а ПУ Пријепоље, који већ предано раде на координацији активности са колегама из других градова и држава.

Међуопштинске омладинске спортске игре, скраћено МОСИ је спортско такмичење за младе спортисте из три земље, то јест из општина са тромеђе Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије које се одржава сваке године. Прве МОСИ су одигране 1954. године, а општина Прибој је један од оснивача и иницијатора МОСИ у Пријепољу 1954.године. Прибоју је ове године опет припала част да буде организатор, док је пре тога Прибој једанест пута завршио игре као победник у свеукупном пласману, а шест пута је био успешан домаћин игара. Последњи пут домаћин је био 2004. године.

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 55. MOSI Priboj 2018. All Rights Reserved.